+31(0)6 47 90 2855 info@deautotaxateur.nl
Personenauto met transportschade is nieuw voor BPM

Personenauto met transportschade is nieuw voor BPM

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt in hoger beroep dat de transportschade geen schade is door gebruik van de auto als vervoermiddel zodat het nog steeds een nieuwe auto is.
De heer X doet in november 2016 BPM-aangifte voor een Audi A1 Sportback met schade. De km-stand ligt op het moment van registratie in Nederland tussen de 12 en 22. In de aangifte gaat X er vanuit dat het een gebruikte auto is. De schade is ontstaan bij het transport van de auto en betreft schade aan de bumper, grill en mistlampen. Volgens de inspecteur is het een nieuwe auto. In geschil is de BPM-naheffingsaanslag. Rechtbank Gelderland vernietigt de aanslag. De inspecteur gaat in hoger beroep.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de transportschade geen schade is door gebruik van de auto als vervoermiddel zodat het nog steeds een nieuwe auto is. X heeft in zijn aangifte dus ten onrechte afschrijving geclaimd. Voor een auto met soortgelijke schade op de binnenlandse markt kan evenmin een BPM-vermindering worden verkregen, zodat het EU-recht niet wordt geschonden. De naheffingsaanslag is dus terecht. Het beroep van de inspecteur is gegrond.

Bron: TaxLive.nl

Wilt u graag een jonge auto uit het buitenland importeren zonder in bovenstaande discussies verwikkeld te raken?
Neem dan contact met mij op! Lees verder >>>