+31(0)6 47 90 2855 info@deautotaxateur.nl

Verzekering taxatie

Wanneer u een oudere auto wilt verzekeren, kijkt de verzekeraar naar de dagwaarde op basis van afschrijving van de nieuwwaarde. Maar misschien heeft uw auto een veel hogere waarde dan de dagwaarde? Omdat u de auto gerestaureerd heeft of kostbare aanpassingen heeft gemaakt zoals bijvoorbeeld een duur audiosysteem heeft geïnstalleerd.

In dat geval is het slim om uw auto vooraf te laten taxeren. Zoals artikel 7:960 uit het Burgerlijk Wetboek stelt:

“de verzekerde zal krachtens de verzekering geen vergoeding ontvangen waardoor hij in een duidelijk voordeliger positie zou geraken. De vorige zin mist toepassing bij voorafgaande taxatie van de waarde van een zaak tot stand gekomen krachtens een aan een deskundige opgedragen beslissing of krachtens een beslissing van partijen overeenkomstig het advies van een deskundige.”

Oftewel: alleen als u uw voertuig vooraf laat taxeren door een deskundige bent u er zeker van dat de getaxeerde waarde bij eventueel totaal verlies ook wordt uitgekeerd.  Wanneer u dit niet doet bent u overgeleverd aan de kennis en expertise van de verzekeringsexpert die voor u de huidige dagwaarde bepaalt.

Youngtimers

Vooraf taxeren heeft dus zeker zijn voordelen, vooral voor klassiekers en oldtimers. Maar dit geldt zeker ook voor youngtimers. Daarbij: wanneer u zakelijk een youngtimer (een auto van minimaal 15 jaar oud) rijdt, hoeft u alleen bijtelling te betalen over 35 procent van dagwaarde. Ook daarom kan het van belang zijn de juiste dagwaarde te laten bepalen. Niemand wil immers meer betalen dan nodig.

DE AUTOTAXATEUR

Stefan Schonewille
Nije weg 4
9418 RG Wijster

+31(0)6 47 90 2855
info@deautotaxateur.nl

KvK nr. 74175939

Contact