+31(0)6 47 90 2855 info@deautotaxateur.nl

Taxeren

Het wordt veel gedaan. Zo worden er huizen getaxeerd, kunstwerken, verzamelobjecten, en natuurlijk voertuigen. Bij het taxeren van een voertuig wordt veelal gedacht aan het kopen, verkopen of verzekeren van een voertuig. Maar ook tijdens de aangifte van BPM, bij het registreren van een buitenlandse auto op de Nederlandse markt, kan een taxatierapport veel geld besparen.

 

Kan iedereen taxeren?

De waarde van een object schatten, de betekenis die de Dikke van Dale aan het woord taxeren geeft, kan iedereen. Maar of dit een goede taxatie oplevert, is de vraag. Wikipedia stelt daarom terecht: “Taxeren is het inschatten door een onafhankelijk, erkend en ter zake kundig persoon, van de waarde van alle roerende en onroerende objecten.”

Om in aanmerking te komen voor een certificaat van vakbekwaamheid en opgenomen te worden in een van de registers, dient een taxateur aantoonbaar vakbekwaam te zijn. Dit wordt getoetst met examens. Ook wordt gekeken naar het verleden, het beroep, de eerbaarheid en of de taxateur zich houdt aan de gedragscode van het register.

 

Waarom taxeren?

De autotaxateur kan u helpen bij de volgende taxaties:

 • een tegenbewijs taxatie bij het importeren van een (schade)voertuig naar Nederland
 • taxaties ten bate van vraag en aanbod, erfenissen of scheidingen
 • het bepalen van de Waarde in het Economische Verkeer bijvoorbeeld bij het verkopen van een zakelijke auto naar privé of andersom
 • het bepalen van de verzekeringswaarde van uw voertuig conform polisvoorwaarden volgens Artikel 7: 960 Burgerlijk Wetboek.
 • het bepalen van de waarde van een young timer voor verzekeringswaarde of bijtelling

  

 

Waarom de Autotaxateur?

Onafhankelijk zijn is één van de eigenschappen die een goede  taxateur zeker moet bezitten. Ook erkend zijn is zonder meer een vereiste. Om die reden heb ik de examens van de Federatie TMV, sectie motorvoertuigen met goed gevolg afgelegd en heb ik een certificaat van vakbekwaamheid mogen ontvangen van Hobéon SKOn. Ondanks dat het beëdigen van makelaars en taxateurs in 2001 is afgeschaft, heb ik in januari 2017 de eed afgelegd bij Notaris Mr. Kersten te Grave.

  DE AUTOTAXATEUR

  Stefan Schonewille
  Nije weg 4
  9418 RG Wijster

  +31(0)6 47 90 2855
  info@deautotaxateur.nl

  KvK nr. 74175939

  Contact