+31(0)6 47 90 2855 info@deautotaxateur.nl

BPM tegenbewijs taxatie

Wanneer u een auto importeert, moet u altijd BPM-aangifte doen. Zelfs wanneer uw “nieuwe” voertuig in aanmerking komt voor 0% BPM. In sommige gevallen doet u er goed aan om een taxateur een tegenbewijs taxatierapport op te laten stellen. Hiermee voorkomt u dat u te veel belasting moet betalen.Het berekenen van het te betalen BPM-bedrag kan op drie manieren:

  • Tabelafschrijving: dit is de standaardmethode van de Belastingdienst. Bij een tabelafschrijving wordt er gekeken naar de forfaitaire afschrijvingstabel. Er wordt geen rekening gehouden met de specifieke kenmerken van een voertuig en de werkelijke waarde. 
  • Koerslijsten: Door te kijken naar onder andere de leeftijd, specifieke opties, kilometerstand en courantheid rolt er in de meeste gevallen een lager BPM bedrag uit dan volgens de afschrijvingstabel.
  • Tegenbewijs taxatierapport: komt uw nieuwe auto niet voor in de koerslijsten, of heeft uw voertuig schade of meer dan normale gebruikssporen, dan is een tegenbewijs taxatierapport vaak de meest voordelige optie. De taxateur doet een waardebepaling, gebaseerd op de huidige staat van uw auto en maakt een rapport waarin onder andere foto’s en bewijslast van de waardevermindering staan. Dit rapport heeft u nodig bij de BPM-aangifte.

In principe geldt: hoe duurder en luxer de auto, hoe interessanter de laatste methode is. Dit geldt ook voor auto’s met schade of veel gebruikssporen. Uiteraard kijk ik van tevoren welke methode het beste bij uw voertuig past, voordat er overgegaan wordt op het uitbrengen van een taxatierapport.

Wilt u eerst een vrijblijvende berekening van de te verwachten te betalen BPM? Neem dan contact met mij op.  

 

 

 

DE AUTOTAXATEUR

Stefan Schonewille
Nije weg 4
9418 RG Wijster

+31(0)6 47 90 2855
info@deautotaxateur.nl

KvK nr. 74175939

Contact