+31(0)6 47 90 2855 info@deautotaxateur.nl

Wat is een COC verklaring?

De afkorting COC staat voor “Certificaat van Overeenstemming”  Dit formulier wordt ook wel CVO genoemd en is een certificaat waarmee de fabrikant aantoont dat het voertuig voldoet aan de EU normen en het over een EU-typegoedkeuring beschikt.
Het COC formulier is een officieel document en is eigenlijk een soort van geboortekaartje van een voertuig. Alle technische gegevens, zoals bijvoorbeeld, afmetingen, gewicht, motorvermogen, aantal cilinders, verbruik, etc, etc zijn terug te vinden op het COC formulier voor dit specifieke voertuig voorzien van een uniek chassisnummer van het voertuig.

Benamingen in het buitenland zijn oa:

  • Duitsland – EWG- Übereinstimmingsbescheinigung of EG-conformiteitscertificaat
  • Italië –  Certificato di Conformita
  • Frankrijk – Certificat de conformité

 

 

Waarom een COC formulier?

Wanneer een voertuig moet worden geregistreerd in Nederland moet er, tenzij de RDW de voertuiggegevens uit een andere bron kan halen, een Certificaat van Overeenstemming worden overlegd. Het RDW haalt alle voor registratie benodigde (technische) gegevens van het Certificaat van Overeenstemming.
Met name de voor aangifte van de BPM gelden benodigde gecombineerde CO2 uitstoot is van belang. Wanneer op de buitenlandse papieren foutieve CO2 uitstoot of helemaal geen gecombineerde uitstoot vermeldt staat zal de RDW gebruik maken van de Scandinavische rekenmethode.
Met deze methode berekent de RDW zelf de uitstoot van het voertuig wat bijna altijd resulteert in een hoger te betalen BPM bedrag.

Welke auto's hebben een COC formulier?

Alleen voor voertuigen waarvan de fabrikant oorsponkelijk een COC (Certificate of Conformity) heeft uitgegeven kan een duplicaat COC worden opgevraagd.  Sinds 1996 is het binnen de Europese regelgeving verplicht voor alle nieuwe auto’s. Sommige fabrikanten zijn hier al iets eerder mee gestart.

Alleen voor auto’s bestemd voor de Europese markt werd een COC afgegeven. Voor een auto bestemd voor een markt buiten de EU kan dus geen COC achteraf worden afgegeven.

Hoe verkrijg ik een COC formulier?

Om na te gaan of er een COC formulier van uw voertuig beschikbaar is kunt u onderstaand formulier invullen.
Wij controleren de beschikbaarheid en vermelden de kosten.
Na ontvangst van uw betaling regelen wij het COC formulier. Dit kan tot ca 10 werkdagen duren.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

 

DE AUTOTAXATEUR

Stefan Schonewille
Nije weg 4
9418 RG Wijster

+31(0)6 47 90 2855
info@deautotaxateur.nl

KvK nr. 74175939

Contact